![]() |
Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması![]() Malzemeler: - 1 dizi kuru patlıcan - Yarım kilo orta yağlı kıyma - 2 büyük kuru soğan - 5 diş ezilmiş sarımsak - 1 su bardağı pirinç - Yarım su bardağı bulgur - 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası - 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası - 1 yemek kaşığı erik ekşisi (veya limon suyu) - 1 yemek kaşığı nar ekşisi – Çeyrek su bardağı su - 1 Çay kaşığı karabiber - 1 Tatlı kaşığı tuz - 1 Çay kaşığı kimyon - 1 Tatlı kaşığı sumak - 1 Tatlı kaşığı kuru nane Dolmanın sosu için: - 1 yemek kaşığı salça - 4 yemek kaşığı sıvı yağ - Kaynar su Yapılışı: Kuru patlıcanların ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 15-20 dakika kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dizdiğiniz dolmaların üzerine hazırladığınız yağlı, salçalı sosu gezdirip, pişmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|