![]() |
Bakla Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bakla YemeğiBakla Yemeği Tarifi - Bakla Yemeği Nasıl Yapılır - Bakla Yemeği Malzemeleri Bakla Yemeği (6 -8 Kişilik) 1 kilo taze bakla 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker yarım limonun suyu( isterseniz) 3 su bardağı kaynar su 1 çay bardağı sıvıyağ Yapılışı: Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3e yada ikiye bölün ![]() Bol suda yıkayın ![]() Soğanşları yemeklik doğrayın ![]() Sıvıyağı tencereye alın ![]() Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun ![]() Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin ![]() Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin ![]() Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin ![]() Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|