Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, piliç, sarması

İspanaklı Piliç Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Piliç Sarması



Malzemeler


2 Adet piliç göğsü

1 Adet soğan

250 gr ıspanak

1 Adet havuç (haşlanmış)

1 Çorba kaşığı margarin

3-4 Çorba kaşığı un

3-4 Çorba kaşığı galeta unu

1 Adet yumurta

1 Su bardağı sıvıyağ




Hazırlanışı


Ispanakları ayıklayıp, bol suda yıkayarak küçük küçük doğrayın

Soğanı margarinle pembeleştirin ve içine ıspanakları ilave edip kavurun

Tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alın

Piliç göğsünü iyice döverek, inceltin

Tuz ve karabiber serpin

Dövülmüş etlerin üzerine ıspananaklı harcı yayın

Ortasına yarıdan kestiğiniz haşlanmış havucu yerleştirin

Piliç göğsünü rulo yaparak sarın

Kürdanla iki ucunu birleştirin

Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayıp çıkartın

Sıvıyağda arkalı önlü kızartarak servis yap Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.