|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kahvaltıda, kahvaltılıklar, pratik, yapabilirim |
![]() |
Kahvaltıda Ne Yapabilirim - Pratik Kahvaltılıklar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltıda Ne Yapabilirim - Pratik KahvaltılıklarMeksika usulü ekmek tarifi - kahvaltıda ne yapılır - kahvaltıda neler yapılabilir - kahvaltıda ne yapabilirim - pratik Kahvaltılıklar Malzemeler: 6 adet tost ekmeği(Kişi Sayısı kadar) 1 çorba kaşığı salça (ben biber salçası kullandım ) 1 çorba kaşığı zeytinyağ tuz,kekik,nane Hazırlanışı: 1 Çorba kaşığı salçamızı az su ile sulandırıyoruz içine 1 çorba kaşığı zeytinyağımızı ve baharatları ilave edip sos hazırlıyoruz ![]() ![]() Pastırmalı Milföy Pizzaları fırında aldığı tat ve milföyün zaten tartışılmaz lezzeti bir araya gelince bu enfes börek çıktı ortaya ![]() ![]() Milföy hamurunun bu şekilde de kullanılabileceğini bilenleriniz vardır elbette ama bilmeyenler için ve kahvaltıda değişik birşeyler yapsam ama kolay da olsa diyenler için bu tarifi yazmak istedim ![]() Pastırma seçerken özellikle Kayseri pastırması olmasına ve sırt kısmından yapılmış olmasına (sırt pastırması) dikkat etmenizi tavsiye ederim, çünkü benim bugüne kadar yediğim en iyi pastırmaydı ![]() Milföyün içinin çanak şeklinde kalması için malzemeleri yerleştirmeden önce keskin bir bıçak yardımıyla dört kenarını çizin, böylece milföyün kenarları kabaracak, orta kısım ise üzerindeki malzemenin de etkisiyle çukur kalacak ![]() En alt kata pastırmayı koyun, üzerine domates ve biber dilimlerini, bir tatlı kaşığı kadar mısır ilave edin ve önceden ısıtılmış fırına verin ![]() Malzemelerin ve milföyün pişme süresi hemen hemen aynı, milföy kızarınca fırından çıkarın ve üzerine birer tutam kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırına verin ![]() Kaşarlar eriyince sıcak olarak servis yapın (toplam 10-15 dk içinde pişiyor) |
![]() |
![]() |
|