![]() |
Kuru Bamya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Bamyamalzemeler: 100gr kuru bamya 1,5 limonun suyu 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış 2 sivribiber, doğranmış 1 havuç, küp küp doğranmış 2 domates, kabukları soyulup küp küp doğranmış 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1-1,5 litre su 150-200gr kıyma 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber hazırlanması: bir tencereye 1,5 lt suyu, 100gr bamyayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı sirkeyi koyun ![]() ![]() bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun ![]() domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun ![]() tencereye 1-1,5 litre suyu ve1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın ![]() ![]() köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() eğer normal bir günde yenecekse bu yemek ana yemek olarak servis yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|