Mantarlı Tavuklu Lazanya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuklu LazanyaMantarlı Tavuklu Lazanya Tarifi - Mantarlı Tavuklu Lazanya Nasıl Yapılır - Mantarlı Tavuklu Lazanya Malzemeleri Malzemeler - 1 kutu lazanya (Barilla’nın tırtıksız lazanyalarından) Beşamel Sos - 1 lt süt- 1 su bardağı un - Unu kavuracak miktarda sıvı yağ - 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi İç Harcı - 1/2 kg tavuk eti- 800 gr mantar- 2 adet kuru soğan - Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası - 1 tatlı kaşığı köri (bu miktar artırılabilir) Yapılışı 1 Bir tavada az miktarda sıvı yağla unu kavurun Karıştırarak süt ekleyip kaynatarak beşamel sosu hazırlayın Çok akışkan bir kıvamda olmayan sosa kaşar peynirini de ekleyip karıştırın![]() 2 İç malzeme için tavuğu haşlayıp küp küp doğrayın Küp küp doğradığınız mantarı yağda soteleyip kendi suyunu çekene kadar pişirin![]() 3 Ayrı bir tencerede soğanları kavurun Salçayı ilave edip tavuk ve mantarla karıştırın Tuz ve köri ile tatlandırın![]() 4 Dikdörtgen borcam tepsinin tabanına bir sıra lazanyayı boşluk kalmayacak şekilde döşeyin Uzunlamasına ortadan kırıp boşlukları doldurun Üzerini örtecek miktarda beşamel sos dökün Mantarlı – tavuklu harçtan koyun, bir sıra daha lazanya döşeyin Bu işlemi üç kata harç gelecek şekilde tekrar edin Yani 3 kat mantar – tavuk, 4 kat lazanya olmalı En üstteki lazanyanın üstünü beşamel sosla kaplayın ve fırınlayın Kızarınca üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin, fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar bir miktar daha pişirin![]() |
|
|
|