Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Kabuğu Reçeli TarifiPortakal Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır - Portakal Kabuğu Reçeli - Portakal Reçeli Malzemeler; •1,5 kg (7-8 adet) yafa portakal•1500 gr tozşeker (6 su bardağı)•625 ml su (2,5 su bardağı)•1 adet limonun suyu ya da 1 gr limon tuzu![]() Portakal Kabuklarının Hazırlanışı: 1 Portakalların kabukları bir parmak kalınlığında soyululur İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alınır (çok alırsanız kabuk pişerken sertleşir) 2 Uzun bir ip iğneye geçirilir Her şerit içeri doğru resimdeki gibi sarılır (gül gibi) İğneyle delerek ipe dizilir İpin ucu düğümlenir ![]() 3 Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su doldurulur Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletilir (acılarını atmaları için) 4 Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır Süzüp sudan alınır 5 Şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır Biraz kaynayınca kabukları içine atılır Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır 6 Limon suyunu veya limon tuzunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alınır Bir bıçakla ipi kesip kabuları sıyırarak iplikten çıkarılır Ilınınca kavanozlara alıp serin bir yerde saklanır
|
|
|
|