Zeytinyagli İç Baklali Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyagli İç Baklali EnginarMalzemeler 4 adet ayiklanmis enginar 1 adet kuru sogan 1 adet limon 4 yemek kasigi zeytinyag 200 gr iç bakla(taze) 1/4 demet dereotu 1 tatli kasigi toz seker Tuz Tarifi Limon sikilir ve yarisi 2 su bardagi su ile karistirilarak enginarlarin kararmamasi için limonlu suda bekletilir Sogani soyup yemeklik dograyalim Enginarlari tencereye dizelim ve iç baklayi,sogani,kalan limon suyunu,tuzu,toz sekeri,zeytinyagini,2 su bardagi suyu ilave edip kapagini kapatarak harli ateste kaynatin Kaynayan yemegin altini kisip agir ateste 35 dk daha pismeye birakin Pistikten sonra sogumaya birakin Enginarlar soguyunca servis tabagina alip iç baklalari enginarlarin ortalarina doldurun Ince kiyilmis dere otu ile susleyip servise sunun
|
|
|
|