![]() |
İspanaklı Domates Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Domates DolmasıIspanaklı Domates Dolması Tarifi - Ispanaklı Domates Dolması Yapılışı - Ispanaklı Domates Dolması Nasıl Yapılır - Ispanaklı Domates Dolması Malzemeleri 1 çorba kaşığı file badem 350 g ıspanak (yıkanıp sapları ayıklandıktan sonra, ince kıyılmış) 2 iri domates (yaklaşık 500 g) 2 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi 2 çorba kaşığı taze ekmekiçi (ufalanmış) 1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen bir tutam karabiber (taze çekilmiş) bir tutam tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı Bademleri kızartma tavasına koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, bademleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) kavurun ![]() ![]() Ispanakları ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üstünü varsa kendi kapağıyla, yoksa gevşek bir biçimde plastik filmle örtün ![]() ![]() ![]() Her domatesi yatay olarak ortadan ikiye kesip, bir kaşıkla çekirdeklerini çıkarıp atın ![]() ![]() ![]() Harcı hazırlamak için ıspanaklar, doğranmış doma-tesiçi, kaşarpeyniri, ufalanmış ekmekiçi, fesleğen ve karabiberin yarısını bir kâsede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabağı fırından alıp, kavrulmuş bademleri domates dolmalarının üstüne bölüştürerek, hemen servis yapın ![]() Not: Bu tarif iri domatesler yerine, her biri yaklaşık 125 gramlık orta boy domateslerle de hazırlanabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|