Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, domates, ispanaklı

İspanaklı Domates Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Domates Dolması



Ispanaklı Domates Dolması Tarifi - Ispanaklı Domates Dolması Yapılışı - Ispanaklı Domates Dolması Nasıl Yapılır - Ispanaklı Domates Dolması Malzemeleri

1 çorba kaşığı file badem

350 g ıspanak (yıkanıp sapları ayıklandıktan sonra, ince kıyılmış)

2 iri domates (yaklaşık 500 g)

2 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi

2 çorba kaşığı taze ekmekiçi (ufalanmış)

1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

bir tutam tuz

1 çorba kaşığı zeytinyağı


Bademleri kızartma tavasına koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, bademleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) kavurun Tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın

Ispanakları ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üstünü varsa kendi kapağıyla, yoksa gevşek bir biçimde plastik filmle örtün Sonra % 100 ısıtılmış fırına verip, ıspanakları 3 dakika pişirin Kabı fırından alıp, ıspanakları bir süzgeçte tahta bir kaşığın tersiyle bastırarak iyice süzün

Her domatesi yatay olarak ortadan ikiye kesip, bir kaşıkla çekirdeklerini çıkarıp atın Keskin bir bıçakla içlerini de kenarlardan birkaç milimetre kalacak biçimde kesip, bir kaşıkla boşaltın Boşalttığınız içten 1 çorba kaşığı kadarını (geri kalanını başka bir yemekte kullanabilirsiniz), küçük bir kâsede iyice doğrayın

Harcı hazırlamak için ıspanaklar, doğranmış doma-tesiçi, kaşarpeyniri, ufalanmış ekmekiçi, fesleğen ve karabiberin yarısını bir kâsede karıştırın İçi boşaltılmış yarım domateslere tuz ve kalan karabiberi serpip, bir kaşıkla harcı domateslerin içlerine bastırarak doldurun Üstlerine zeytinyağını gezdirip, domatesleri ateşe dayanıklı birservistabağına yerleştirinTabağı üstünü örtmeden % 25 sıcaklığa ısıtılmış fırına verip, 1 - 5 dakika kadar bekletin Fırınınızın kapağını açıp, domatesleri tabağın içinde oldukları yerde döndürdükten sonra, % 25 sıcaklığa ısıtılmış fırında yeniden, kabukları iyice yumuşayıncaya kadar (3 - 4 dakika) pişirin

Tabağı fırından alıp, kavrulmuş bademleri domates dolmalarının üstüne bölüştürerek, hemen servis yapın


Not: Bu tarif iri domatesler yerine, her biri yaklaşık 125 gramlık orta boy domateslerle de hazırlanabilir Yalnız bu durumda, harç malzemesini, yarı yarıya azaltmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.