Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, enginar, tereyağlı

Tereyağlı Enginar Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Enginar Dolması



Tereyağlı Enginar Dolması Tarifi - Tereyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır - Tereyağlı Enginar Dolması Malzemeleri
Tereyağlı Enginar Dolması


6 iri enginar

4 çorba kaşığı tereyağı

2 büyük yağlı kağıt (hafifçe ıslatılıp buruşturulmuş)

Harcı:

300 gr kuzu kıyması

2 iri soğan (ince kıyılmış)

4 çorba kaşığı tereyağı

1/3 su bardağı pirinç

4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

4 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)

1 kahve kaşığı karabiber

2 yumurtanın akı

1/4 su bardağı su

Hazırlama suyu:

10 su bardağı su

2 çorba kaşığı un

1 limonun suyu


Önce harcı hazırlayınız

Orta boy bir tencerede 4 çorba kaşığı tereyağı eritiniz Soğanı atıp 5 dakika hafifçe kavurunuz Kıymayı, pirinci, karabiberi, maydanoz ve dereotunu da ekleyip etin rengi değişene kadar karıştırarak kavurunuz 1/4 su bardağı suyu ekleyip pirincin suyu çekmesi için 5 dakika daha pişiriniz

Tencereyi ateşten indirip 2 yumurta akını ekleyiniz Yumurta akının sertleşmemesi için harcı iyice karıştırıp bir kenara bırakınız

Enginarları hazırlamak için büyükçe bir tencereye 10 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un ve limon suyu koyarak iyice karıştırınız

Önce enginarların dış yapraklarını koparıp saplarını dibinden kesiniz Kenarlarını elma soyar gibi temizleyiniz Madeni bir kaşıkla içlerindeki tüylü kısmı da çıkardıktan sonra enginarları hazırladığınız karışımın içine atınız Bütün enginarlar temizlendikten sonra, tenceredeki sudan çıkarıp hazırlamış olduğunuz harçla içlerini doldurunuz, içi doldurulmuş enginarları teker teker yağlı kağıda sararak doldurulmuş tarafı üste gelecek biçimde altı düz ve geniş bir tencereye diziniz Tencereye 4 çorba kaşığı tereyağı ve tenceredeki unlu - limonlu sudan 1 su bardağı katıp tencerenin kapağını kapatarak harlı ateşe oturtunuz 10 dakika sonra ateşin altını kısıp, unlu - limonlu sudan 1 bardak daha katarak pişirmeğe devam ediniz Pişme süresince aralıklı olarak (suyunu çektikçe) 3 bardak daha unlu - limonlu su ekleyiniz

Enginarlar piştikten sonra, yağlı kağıttan çıkarıp hemen servis ediniz


Not: Tereyağlı enginar dolmasını, enginarların üstüne yarımşar domates koyarak pilavla servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.