![]() |
Tereyağlı Enginar Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Enginar DolmasıTereyağlı Enginar Dolması Tarifi - Tereyağlı Enginar Dolması Nasıl Yapılır - Tereyağlı Enginar Dolması Malzemeleri Tereyağlı Enginar Dolması 6 iri enginar 4 çorba kaşığı tereyağı 2 büyük yağlı kağıt (hafifçe ıslatılıp buruşturulmuş) Harcı: 300 gr kuzu kıyması 2 iri soğan (ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı tereyağı 1/3 su bardağı pirinç 4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 4 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) 1 kahve kaşığı karabiber 2 yumurtanın akı 1/4 su bardağı su Hazırlama suyu: 10 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 limonun suyu Önce harcı hazırlayınız ![]() Orta boy bir tencerede 4 çorba kaşığı tereyağı eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip 2 yumurta akını ekleyiniz ![]() ![]() Enginarları hazırlamak için büyükçe bir tencereye 10 su bardağı su, 2 çorba kaşığı un ve limon suyu koyarak iyice karıştırınız ![]() Önce enginarların dış yapraklarını koparıp saplarını dibinden kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarlar piştikten sonra, yağlı kağıttan çıkarıp hemen servis ediniz ![]() Not: Tereyağlı enginar dolmasını, enginarların üstüne yarımşar domates koyarak pilavla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|