Taze Kestaneli Kuzu Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Kestaneli Kuzu SarmaTaze Kestaneli Kuzu Sarma Tarifi - Taze Kestaneli Kuzu Sarma Nasıl Yapılır - Taze Kestaneli Kuzu Sarma Malzemeleri Taze Kestaneli Kuzu Sarma 1200 gr 4 adet kemikli kuzu sırtı250 gr taze kestane200 gr kırmızı biber4 diş sarımsak 3 adet soğan Taze kekik Taze biberiye 9 gr karabiber50 cl tereyağı125 cl sıvıyağı40 gr şeker1 rulo ip Öncelikle kuzu etinin yağlarını temizleyin Bıçakla eti kitap gibi ikiye keserek içerisine közlenmiş biber ve ayıklanmış kestaneleri doldurun İp yardımıyla bağlayarak sarın Üzerine tuz ve karabiber serperek tatlandırın Tavada soğan, sarımsak, taze kekik, karabiber, şeker ve sıvıyağıyla çevirin Tencere kapağını kapatarak fırında 160 derecede 17 dakika pişirin Pişen etlerin iplerini çıkararak servis edin![]() |
|
|
|