![]() |
Yoğurtlu Turp Lahanası Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Turp Lahanası DolmasıYoğurtlu Turp Lahanası Dolması Tarifi - Yoğurtlu Turp Lahanası Dolması Nasıl Yapılır - Yoğurtlu Turp Lahanası Dolması Malzemeleri Yoğurtlu Turp Lahanası Dolması 4 turp lahanası (yaklaşık 1 kg; yaprak ve sapları ayıklanmış) 1 1/4 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (ince doğranmış) 4 çorba kaşığı kereviz yaprağı (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş; tercihen 1 gün bayatlatılmış ekmekten) 50 cl ![]() birkaç dereotu dalı (süsleme için) Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın ![]() ![]() Bu arada, kalan 1 çorba kaşığı yağı bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Fırındaki kabı alıp, turp lahanalarının üstünden kapak keserek, atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|