Enginar Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar SarmasıEnginar Sarması Tarifi - Enginar Sarması Nasıl Yapılır - Enginar Sarması Malzemeleri Enginar Sarması tarifi için Malzemeler : * 4 Adet enginar * 250 gr asma yaprağı * 1 Adet limon * 2 Adet soğan * 1 Kahve fincanı zeytinyağı * 1 Adet kesme şeker * 1 Su bardağı pirinç * 1 Su bardağı su * 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık * 1 Çorba kaşığı kuş üzümü * 1 Çay kaşığı dolma baharatı * 5 Adet karanfil * Yarım demet dereotu * 1 Adet havuç * 2 Adet piyazlık doğranmış soğan * Tuz, kuru nane ve rezene * Üzerine : Limon suyu, zeytinyağı ve su Enginar Sarması yemeğinin hazırlanışı: •Enginarları ayıklayıp limonlu suda ovun ve su içinde bırakın ![]() •Küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun •Pirinci ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kavurun •1 su bardağı su ilave edin ![]() •Üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun ![]() •Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ![]() •Dolma baharatı, kuru nane, rezene ve ince kıyılmış dereotu katın •Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın •Asma yaprağını sıcak suya batırın ve sudan çıkarıp suyunu sıkın •Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın •Üzerine enginarları oturtun •Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun ![]() •Yaprakla bahça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın •Diğer enginarları da bu şekilde hazırlayın ![]() •Tencerenin dibine 2 adet piyazlık doğranmış soğan, halka biçiminde doğranmış havuç ve karanfil yerleştirin •Üzerini geçecek kadar su , zeytinyağı ve limon suyu ilave edin ![]() •Kısık ateşte 30 dakika pişirin •Piştikten sonra sarmaların üzerini birer dilim limon ve halka şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ile süsleyip servis yapın •NOT : Tencerenin dibine yerleştirdiğiniz halka şeklinde kesilmiş havuçları kullanabilirsiniz |
|
|
|