Ançüezli Biber Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançüezli Biber DolmasıAnçüezli Biber Dolması Tarifi - Ançüezli Biber Dolması Nasıl Yapılır - Ançüezli Biber Dolması Malzemeleri ANÇÜEZLİ BİBER DOLMASI Kullanılacak Malzeme (4 kişi İçin): İri ve etti 4 dolmalık biber, 1/2 demet maydanoz, 1 avuç fesleğen, 1 diş sarmısak, 1 fincan rendelenmiş kaşer peyniri, 4 çorba kaşığı kurutulmuş ekmek tozu, zaytinyağina yatırılmış 4 ançüez filetosu, 1/2 bardak zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Biberleri iyice yıkadıktan sonra ortadan uzunlamasına ikiye bölmeli Biberlerin çöplerini bırakmalı ama tohumlanyie içlerindeki beyaz tohum yataklarını çıkarmalı![]() Bir kâseye kıyılmış maydanozla fesleğeni, sarmısağı koymalı Bu karışıma tuz, karabiber ve kurutulmuş ekmek tozuyla rendelenmiş peyniri katmalı Bunları iyice karıştırdıktan sonra biberlerin içine doldurmalı![]() İçi dolan biberleri pyrex bir kayık tabağa yerleştirmeli Ufak ufak doğranmış ançüezleri bu doldurulmuş biberlerin üzerlerine yerleştirmeli Yarım bardak zeytinyağını da gezdirerek döktükten sonra kabı orta ısılı fırına koymalı![]() Biberler iyice yumuşayıp pişinceye kadar kabı fırında tutmalı Sonra biberleri çıkarmalı ve herhangi bir haşlama yemekte birlikte servis yapmalı![]() |
|
|
|