Tah Şerbeti (Gaziantep) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tah Şerbeti (Gaziantep)Malzemeler * 1 litre su * 20 adet karabiber * 20 adet mayana (rezene) * 2 çubuk tarçın * 2 bardak tah pekmezi * 2 adet limon * 1 kaşık -tülbent torbada- kuru nane Yapılışı Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir tencereye koyalım ve baharatlarla birlikte bir saat kaynatalım Artık tah şerbeti sıcak sıcak içilecek hale gelmiştir![]() Kuşlar bağlarda üzümlerin en güzellerini tırtıklama konusunda ustadırlar Bağcı, hasatta bu tırtıklanmış, bu nedenle de solgunlaşmış yaralı ve kuru üzümleri ziyan etmeyip onlardan tadı ekşimsi olan tah pekmezi yapar![]() Tah pekmezi suyla kaynatılarak şurup olarak da içilir
|
|
|
|