![]() |
Ciğer Viyana Usulü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer Viyana UsulüMalzemeler 750 gr Dana Ciğeri (ince dilimlenmiş) 50 gr (1/2 su bardağı) Un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı,karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle karıştırılmış) 1 Yumurta (hafıfçe çırpılmış) 100 gr Galeta Unu (1 su bardağı) 100 gr Tereyağı (8 çorba kaşığı) 1 Limon (dilimlenmiş) Yemeğin Tarifi Un, yumurta ve galeta ununu üç ayrı tabağa koyunuz ![]() Ciğer dilimlerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa batırıp fazlalığın dökülmesi için silkeleyerek, bir kenarda 30 dakika bekletiniz ![]() Büyük bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp ciğerleri sıcak servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() Yapımı çok kolay olan Viyana usulü ciğer, patates püresi ve bezelye ile servis edildiğinde çok lezzetli bir yemektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|