Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, dana, ezmesi

Dana Ciğer Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Ciğer Ezmesi



Dana Ciğer Ezmesi Tarifi - Dana Ciğer Ezmesi Nasıl Yapılır - Dana Ciğer Ezmesi Malzemeleri



Kullanılacak malzeme:

600 gram süt danası ciğeri,

200 gram tereyağı,

150 gram süt danasının içyağı,

3 çorba kaşığı zeytinyağı,

1 baş iri soğan,

1 tatlı kaşığı kekik,

1 tutam kurutulmuş merzengûş otu,

1 tutam karabiber,

yeteri kadar tuz,

1 kutu hazır jelatin


Yapımı : Karaciğerin ince derisi çıkarılır Küçük parçalara kesilir ve iyice yıkandıktan sonra süzgece koyarak süzülmeye bırakılır

Soğanın kabuğu ayıklanır ve ince ince kesilir 30 gram tereyağı, kıyılmış içyağı ve 3 kaşık zeytinyağıyla birlikte bir tavaya konur Soğan pembeleşinceye kadar kızartılır Sonra suyu süzülmüş karaciğer, kekik ve merzengûşle birlikte tavaya katılır ve sertleşmemesi için çok harlı ateşte bir-iki dakika kavrulur

Tava ateşten indirilince karaciğer tahta bir kaşıkla ezilir ve tavadakiler bir süzgeçten geçirilir Geri kalan tereyağı eritilip soğutulduktan sonra tahta bir kaşıkla karıştırılacak olan ciğer ezmesine azar azar katılır (Bu karıştırma işlemleri yapılırken kap, içinde buzlu su bulunan bir başka kabın içinde bulundurulmalıdır)

Yağın katımı sona erince yeteri kadar tuzla karabiber serpilir ve kap, içinde buzlu su bulunan öbür kabın içinde bırakılır

Hazır jelatin, kutusunun üzerindeki tarife uygun bir biçimde hazırlandıktan sonra buzdolabının dışında soğumaya bırakılır

Bir kalıbın altına yarım santim kalınlığında soğuk jelatin sürülür Kap buzdolabına konur ve jelatinin iyice donması temin edilir Sonra kalıp buzdolabından çıkarılır

Kalıbın dibine ciğer ezmesinden süsler yapılır Üzeri incecik bir jelatin tabakasıy-le örtülür, kalıp yine buzdolabına konur ve jelatinin bu katı da iyice dondurulur

Buzdolabından çıkarılacak kalıbın kenarlarında boşluklar bırakarak ciğer ezmesi kalıba boşaltılır Kalıbın kenarlarına da soğuk jelatin boşaltıldıktan sonra kalıp buzdolabına konur ve jelatin iyice katılaştırılır

Servis yapılacağı zaman kalıp buzdolabından çıkarılır İçinde kaynar su bulunan bir kaba sokulur ve birkaç saniye tutulduktan sonra çıkarılır Ve bir servis tabağına baş aşağı edilerek içindekiler donmuş bir durumda boşaltılır Böylece servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.