![]() |
Dana Ciğer Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Ciğer EzmesiDana Ciğer Ezmesi Tarifi - Dana Ciğer Ezmesi Nasıl Yapılır - Dana Ciğer Ezmesi Malzemeleri Kullanılacak malzeme: 600 gram süt danası ciğeri, 200 gram tereyağı, 150 gram süt danasının içyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 baş iri soğan, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tutam kurutulmuş merzengûş otu, 1 tutam karabiber, yeteri kadar tuz, 1 kutu hazır jelatin ![]() Yapımı : Karaciğerin ince derisi çıkarılır ![]() ![]() Soğanın kabuğu ayıklanır ve ince ince kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tava ateşten indirilince karaciğer tahta bir kaşıkla ezilir ve tavadakiler bir süzgeçten geçirilir ![]() ![]() ![]() Yağın katımı sona erince yeteri kadar tuzla karabiber serpilir ve kap, içinde buzlu su bulunan öbür kabın içinde bırakılır ![]() Hazır jelatin, kutusunun üzerindeki tarife uygun bir biçimde hazırlandıktan sonra buzdolabının dışında soğumaya bırakılır ![]() Bir kalıbın altına yarım santim kalınlığında soğuk jelatin sürülür ![]() ![]() ![]() Kalıbın dibine ciğer ezmesinden süsler yapılır ![]() ![]() Buzdolabından çıkarılacak kalıbın kenarlarında boşluklar bırakarak ciğer ezmesi kalıba boşaltılır ![]() ![]() Servis yapılacağı zaman kalıp buzdolabından çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|