Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krotonlu, pilav

Krotonlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krotonlu Pilav



Krotonlu Pilav Tarifi - Krotonlu Pilavın Yapılışı - Pilav Tarifi

Malzemeler

* 1 adet iri boy havuç

* 2 adet bütün bayat ekmek

* 50 gr çam fıstığı

* et suyu

* 250 gr margarin

* 1 çorba kaşığı tuz

* 1 kg baldo pirinç

* 1 çay kaşığı karabiber

* 50 gr yeni bahar (1 çay kaşığı)

* 1 küçük demek dereotu

Yapılışı


Pirinç 15 dakika tuzlu ılık suda ıslanır ve sonra süzülür 250 gr margarinde fıstıklar pembeleştikten sonra jülyen metoduyla (çapraz) doğranmış havuçlar ve pirinç ilave edilir, hepsi beraber kavrulur Kavurduktan sonra pirincin çekeceği kadar kaynar et suyu konulur ve kısık ateşte 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır Fırında kurutulmuş küp küp doğranan ekmekler (krotonlar) pilavın içine dereotu eşliğinde karıştırılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.