![]() |
Gül Şurubu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül Şurubu TarifiGül Şurubu - Gül Şurubu Nasıl Yapılır - Gül Şurubu Hakkında - Gül Şurbunun Yapılışı Malzemeler 500 gram gül yaprağı (kokulu pembe gül) 1 kilo toz şeker 1 çay kaşığı limon tuzu 1 limon 1/2 litre su Yapılışı Güllerin yapraklarının dibindeki beyaz kısımlar kesilerek bol su ile yıkanarak süzülür ![]() Yıkanıp süzülen gül yaprakları su ve limon tuzu, sıkılmış bir limonun suyunu ilave edip ağzı kapalı bir kavanoza konur ![]() Gül kokusunun işlemesi için 1 hafta kavonoz açılmadan bekletilir ![]() Yapraklar suya rengini verdiğinde elde edilen mayhoş gül suyu süzülerek, icerisine şekerimizin yarısı ilave edilerek karıstırılır ![]() Kalan şeker ise çeyrek litre su ilave edilerek sekerli su olusturulur ![]() Başka bir şişede her iki karısım karıştırılır, ağzı hava almayacak şekilde serin bir yerde saklanır ![]() Servis edilirken su bardaklarına iki parmak şurup konularak üzerine soğuk su eklenir ve arzuya göre buz ilave edilir ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|