![]() |
Gül Mayası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül MayasıGül Mayası Tarifi - Gül Mayası Yapılışı - Gül Mayası Nasıl Yapılır - Gül Mayası Malzemeleri 1 kilo kadar gülün çiçek yaprağı alınır ![]() ![]() Sonra bu yaprakların ağırlığı kadar toz şekeriyle bu yapraklar iyice ovulur ![]() Yapraklar ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir ![]() ![]() Macun durumuna gelen çiçek yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve bir kenarda saklanır ![]() ![]() Not: Bu mayadan reçel de şerbet de yapılabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|