Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
naneli, patlıcan, pirinçli

Pirinçli Ve Naneli Patlıcan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Ve Naneli Patlıcan



Malzemeler:

1 su bardağı zeytinyağı

2 patlıcan

1 su bardağı pirinç

25 su bardağı su

1 büyük boy domates

1 büyük boy soğan

2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane

Yarım tatlı kaşığı muskat

1 tutam kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı:

* Patlıcanların uç kısımlarını kesip incecik dilimleyin Domatesi soyup küp doğrayın Soğanı soyup kıyın Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı hafif kavurun Patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edin Patlıcanların yarısını ayrı bir kaba alıp ayırın Tencerede kalan patlıcana domates ve iki buçuk su bardağı su ilave edin Pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika karıştırarak pişirin


* Ayırdığınız patlıcanlar, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin Harmanlayıp ocaktan alın Pilavı dinlendirin Üzerine nane serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.