Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dil, haşlama, soslu

Soslu Dil Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Dil Haşlama



Dil Haşlama Tarifi - Soslu Dil Haşlama Nasıl Yapılır - Soslu Dil Haşlama Malzemeleri



MALZEMELER:
Dil – 160 gr,
Tereyağı – 10 gr,
Havuç – 5 gr
Kereviz – 5 gr,
taydanoz kökü – 5 gr,
Domates – 50 gr,
Kuru soğan – 5 gr,
Un – 5 gr,,
Yoğurt – 20 gr,
Krema – 10 gr,
Maydanoz – 3 gr,
Tuz – 1 gr



HAZIRLAMA:
Yıkanan dil 2 – 3 saat kaynatılıp sudan alınır ve hemen soğuk su-ya atılarak soyulup dilimlenir Ayıklanıp doğranan sebzeler az tereyağında buğulanır Soyulmuş ve doğranmış domateslerle un ilave edilir Dilin suyu süzülür ve İlave edilerek kaynatılır Sebzeler piştikten sonra robottan geçirilir, yoğurt ve krema da ilave edilerek 2 – 3 dakika daha kaynatılır Sosa kalan tereyağı ve kıyılmış maydanoz katılıp dilimlenmiş dilin üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.