Dana Escalope Cordon Blue |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Escalope Cordon BlueDana Escalope Cordon Blue Tarifi - Dana Escalope Cordon Blue Nasıl Yapılır - Dana Escalope Cordon Blue Malzemeleri Malzeme Listesi 8 Adet Dana Bifteği 1 Çay Kaşığı Tuz 2 Kahve Fincanı Sıvı Yağ 2 Çay Kaşığı Karabiber 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 4 Yemek Kaşığı Un 3 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Galeta Unu 8 Dilim Taze Kaşar 4 Dilim Jambon Dana Escalope Cordon Blue Nasıl Yapılır? 1 Biftekleri et dövücüsü ile yumuşayıp iyice incelene kadar dövün![]() 2 Tuz ve biberi haranlayıp biftekleri ovun ve yarım saat kadar dinlenmeleri için bekletin![]() 3 Kaşar peynirlerini 8 dilim şeklinde incecik kesin![]() 4 Bifteklerin 4 adedini serin, üzerine önce kaşar sonra jambon sonra tekrar kaşar peyniri koyun![]() 5 Kalan bifteklerle üzerlerini örtüp et dövücüsü ile birkaç kez daha dövün![]() 6 Yayvan düz bir tabakta yumurtayı kırıp çırpın![]() 7 Ayrı bir düz tabağa galete ununu koyun![]() 8 Yağı tavada kızdırmaya başlayın![]() 9 Hazırladığınız biftekleri önce yumurtaya sonra galete ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ve daha sonra yumuşamaları için dilerseniz aliminyum folyo ile sararak yarım saat kadar 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin![]() 10 Damak zevkinize göre ayrı bir tavada tereyağı eritip kızarttığınız bifteklerinizin üzerine gezdirebilirsiniz![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|