Rengarenk Patates Topları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rengarenk Patates Topları![]() rengarenk-patates-toplari1 Malzemeler: 1 6 Adet büyük boy haşlanmış patates,2 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar3 1 Tatlı kaşığı kimyon4 1 Çay kaşığı karabiber5 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber6 3 Yemek kaşığı tereyağıÜzeri için: 1 Sumak2 Maydonoz3 Dere otu4 Havuç rendesi5 Süzme yoğurt6 Sıvıyağ7 Kırmızı pul biberHazırlanışı: 1 Öncelikle üzeri için kullanacağınız maydonoz ve dereotunu yıkayıp kurumasını sağlayın![]() 2 Hazırlanmış patatesleri sıcakken soyun ve çatal veya patates ezme aleti ile püre haline getirin Bu arada patateslerin soğumamasına dikkat edin![]() 3 Püre haline gelmiş sıcak patateslere tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirlerini ilave ederek patateslerle iyice karıştırın![]() 4 İstediğiniz baharatları ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın![]() 5 Yıkayıp olabildiğince kuruttuğunuz maydonoz ve dereotunu ince, ince kıyın![]() 6 Kıydığınız maydonozlar düz bir tabağa alın![]() 7 Patateslerden ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp, kıydığınız maydonozlara heryerini bulayın ve bir tabağa alın![]() 8 Bu işlemi patatesi kaplamada kullanacağınız bütün malzemelerle tekrarlayın![]() 9 Bu arada üzeri için haşhaş tohumu veya kırmızı biber de çok güzel oluyor![]() 10 Servis yapacağınız tabağın altını süzme yoğurt ile kaplayın, isteğe göre sarmısak ve tuz ilave edin![]() 11 Üzerine hazırladığınız patates toplarını dizin![]() 12 Süzme yoğurdu bir miktar tuz ve su ekleyerek akışkan bir kıvama getirin (normal yoğurtta kullanılabilir)13 Tabağa dizdiğiniz patates toplarının üzerine yoğurttan az az gezdirin, bu işlem süsleme amaçlı olduğu için patateslerin renklerinin görünmesini engelleyecek kadar çok dökmemeye dikkat edin![]() 14 Bir cezvede az sıvı yağı ile kırmızı biberi yakın ve patateslerin üzerine gezdirin![]() 15 Ayrı ayrı tabaklara servis hazırlayacaksanız, 10 sıradan başlayan işlemleri her tabak için ayrı ayrı yaparsanız daha hoş bir görüntü elde edersiniz![]() |
|
|
|