![]() |
Kış Sebzeli Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kış Sebzeli HindiKış Sebzeli Hindi Tarifi - Kış Sebzeli Hindi Yapılışı - Kış Sebzeli Hindi Nasıl Yapılır - Kış Sebzeli Hindi Pişirme Süresi ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Lokma Izgara 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı 300 ml piliç suyu 3 çorba kaşığı domates püresi 1 adet büyük boy soğan (piyaz doğranmış) 1 diş sarmısak (dövülmüş) 1 adet yeşil sivribiber (ince kıyılmış) 250 gr mantar (ince dilimlenmiş) 250 gr havuç (ince halka doğranmış) 200 gr brüksel lahanası 150 gr bezelye (şoklu) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Etlerin üzerine un serpip, her taraflarını bulayın ve fazla unları hafifçe silkeleyin ![]() Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tavayı terar ısıtın ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek ve yavaş yavaş piliç suyu ve domates püresi akıtarak ekleyin ![]() ![]() Tavaya etleri yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bürüksel lahanası ve bezelyeleri ilave edin ![]() ![]() ![]() Arzu ederseniz pilav ile birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|