Elma Soslu Bademli Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma Soslu Bademli HindiElma Soslu Bademli Hindi Tarifi - Elma Soslu Bademli Hindi Yapılışı - Elma Soslu Bademli Hindi Nasıl Yapılır -Banvit Elma Soslu Bademli Hindi ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Bonfile 2 çorba kaşık un 1 çorba kaşık süt 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) 250 gr badem (ince kıyılmış) 20 gr bayat ekmek içi (ufalanmış) 60 gr sıvı yağ 2 çorba kaşık zeytinyağ 2 adet soğan (piyaz doğranmış) 1 adet büyük boy elma (soyulmuş, dilimlenmiş) 100 gr Banvit Hindi Macar Salam (ince şerit kesilmiş) 1/2 çay kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı teriyaki sos 350 ml portakal suyu 1 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış) Etlerin her iki yüzüne un serpip, fazla unları silkeleyin Süt ve yumurtayı hafifçe çırpın![]() Unlu etleri sütlü yumurtaya batırıp, sırasıyla badem ve ekmek içine bulayın Üzerlerine hafifçe bastırarak yapıştırın![]() Isıtılmış zeytinyağında altın sarısı renk oluncaya kadar kızartın Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün![]() Yağı ısıtın Soğan ve elmaları, karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar 3-4 dak pişirin Salam, tarçın, teriyaki sos ve portakal suyunu ekleyip, kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, elmalar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dak pişirin Maydanozu katıp, bir kez karıştırın![]() Etlerin üzerine elmalı sos gezdirip servis yapın
|
|
|
|