![]() |
Sütlü Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü HindiSütlü Hindi Tarifi - Sütlü Hindi Yapılışı - Sütlü Hindi Nasıl Yapılır - Banvit Sütlü Hindi ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (halka doğranmış) 100 gr mantar (4’e bölünmüş) 1 çorba kaşığı nişasta 2 adet büyük boy patates (hafif haşlanmış, 1 cm kalınlığında halka doğranmış) 300 ml süt (kaynar) 1 çay kaşığı köri 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağından 1 çorba kaşığı ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşten alın ve ılınıncaya kadar dinlendirin ![]() ![]() Kalan zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın, patatesleri iki sıra olarak dizin ![]() ![]() Etlerin üzerine kaynar sütü gezdirin, önceden ısıtılmış 150°C fırında yaklaşık 25 dak ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|