Fırında Tavuk Kanatları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Tavuk KanatlarıFırında Tavuk Kanatları Tarifi - Fırında Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır - Fırında Tavuk Kanatları Malzemeleri Malzeme Listesi 12 Adet Tavuk Kanadı Yarım Kahve Fincanı Bal 1 Çay Kaşığı Soya Sosu 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber Fırında Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır? 1 Derince bir kasenin içerisinde bal, su, karabiber ve tuzu iyice özdeşene kadar çırpıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin![]() 2 Tavuk kanatlarını kemik kısımlarından tutarak kısık ateşte çevirerek tütsüleyin![]() 3 Tütsülediğiniz tavukları unla ovun![]() 4 Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın![]() 5 Tavuk kanatlarını hazırladığınız sosa bulayıp ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına dizip yarım 45 dakika kadar tavukların üzeri kızarana kadar pişirin Not: Eğer acıyı seviyorsanız, ballı karışımın içerisine bir çay kaşığı kadar kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|