![]() |
Yoğurtlu Kızarmış Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Kızarmış TavukMalzemeler: 1 adet pişmeye hazır tavuk, yaklaşık 2 kg ![]() 1 diş sarımsak, bir tutam tuzla ezilmiş 2 yemek kaşığı doğranmış taze nane 1 yemek kaşığı kimyon 2 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber 1/2 çay kaşığı zerdeçal 500 gr yoğurt Pilav, servis için Taze nane, süslemek için HAZIRLANIŞI : Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın ![]() ![]() Yoğurdun 150 gr ını bir kenara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün fırını 190 C'ye ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun ![]() ![]() ![]() Eğer pilav ile sunuyorsanız, tavuğu pilavın üstüne koyup, üzerine yoğurt sosunu gezdirin ![]() ![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Güveciniz varsa bu tarif için ideal Tavuğu güvece koyup üzerine marinatı döktükten sonra üstünü kapatıp soğuk fırına koyun ![]() ![]() ![]() DİKKAT: Yoğurt sosunu sakın kaynatmayın aksi takdirde kesilir ![]() |
![]() |
![]() |
|