Fırında Garnitür Kıtır Patatesler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Garnitür Kıtır PatateslerFırında Garnitür Kıtır Patatesler Tarifi - Fırında Garnitür Kıtır Patatesler Nasıl Yapılır - Fırında Garnitür Kıtır Patatesler Malzemeleri Malzeme Listesi * 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı * 6 Adet Patates (Orta Boy) * 4 Çay Kaşığı Kekik * 4 Çay Kaşığı Pul Biber * 100 Gram Kaşar Peynir * 2 Çay Kaşığı Tuz Fırında Garnitür Kıtır Patatesler Nasıl Yapılır? 1 Yayvan bir tavada sıvıyağı kızdırmaya başlayın![]() 2 Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun, küp küp doğrayın Doğrama işlemi sırasında kararmamaları için kabuklarını soyup doğradıklarınızı suda bekletin![]() 3 Kızgın yağa attığınızda sıçramaması için patatesleri kağıt havlu yardımı ile kurulayın![]() 4 Kızgın attığınız patatesleri çok fazla kızartmadan yani renkleri değişmeden sık sık karıştırarak kızartın![]() 5 Patatesler kızarırken kaşarı rendeleyin![]() 6 Kızarmış patatesleri yağını almak için bir kağıt havlu serdiğiniz tabağa aktarın![]() 7 Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın![]() 8 Patateslerin yarısını bir fırın kabına yayın, üzerine kekik, pul biber, tuz serpip, kaşarın yarısını üzerine serpiştirin![]() 9 Kalan patatesleri kabın içindekilerin üzerine yayın, bunları da baharatlayıp tuzladıktan sonra üzerlerine kaşar rendesini serpin![]() 10 Patatesleri üzeri kızarana dek yaklaşık 10-15 dakika fırınlayın Sıcak servis yapın![]() Not: Dilerseniz daha hafif olması için bu tarifi pataesleri haşlayarak uygulayabilirsiniz, bu takdirde: 1 Patates küplerini daha iri boyda kesin2 Fırın kabının içine her kattan sonra bir miktar yağ gezdirin![]() 3 En üste lezzet vermesi için bir kaç parça tereyağı bırakabilirsiniz![]() Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|