Baharatlı Patlamış Mısır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Patlamış MısırBaharatlı Patlamış Mısır Tarifi - Baharatlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır - Baharatlı Patlamış Mısır Malzemeleri Malzeme Listesi Yeterince Tuz 1 Su Bardağı Mısır 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Sosu İçin; 1 Yemek Kaşığı Kekik 1 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu 1 Diş Sarımsak 4 Adet Kurutulmuş Domates 6 Dal Maydanoz 3 Yemek Kaşığı Yer Elması Baharatlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır? 1 Sarımsağın kabuğunu soyup yıkayın ve ezin, taze maydanoz yapraklarını yıkayıp süzün ve çok ince kıyın![]() 2 Bir limonun dış kabuğunu yıkayıp bir tatlı kaşığı dolacak şekilde kabuk kısmını ince rendeyle rendeleyin, kurutulmuş domatesleri ince dilimleyin![]() 3 Kapaklı derin bir tencerenin içerisine sıvıyağı ve mısır tanelerini koyup patlatmaya başlayın Sık sık karıştırıp sallamayı ihmal etmeyin![]() 4 Tüm mısırların patlamasına yakın tereyağını bir sos tenceresinde eritin (tereyağ çabuk yanar bu yüzden dikkatli olmalısınız)![]() 5 Hazırladığınız malzemeleri tereyağına ekleyin ve karıştırın![]() 6 Tamamen patlamış mısırlar henüz tenceredeyken teraysğlı karışımı üzerlerine döküp karıştırın![]() 7 Servis kaseleri ile sıcakken servis edin![]() Not: İsteğe bağlı tereyağlı sos içerisine çekirdeği çıkarılıp minik küpler kalinde doğranmış zeytin eklenebilir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|