![]() |
Kalp Şekilli Ravioli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Şekilli Raviolisevgililer günü tarifleri ![]() Malzemeler- Hamuru için- 3 adet yumurta 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı salça İç dolgusu için- 1 su bardağı rende izmir tulumu 3 yemek kaşığı lor peyniri 1 adet yumurta Üzerine- Tereyağ-fesleğen-izmir tulumu Yapılışı- Unun ortası havuz gibi açılarak ortasına yumurtalar ve tuz konur ![]() Parmak uçları ile un ile yumurtalar birleştirilip hamur elde edilir ![]() Elde edilen hamur ikiye ayrılır yarısına salça eklenir ![]() Hamurlar ayrı ayrı 5-6 dakika yoğurulduktan sonra dinlenmeleri için üzeri kapatılarak 30 dakika buzdolabında bekletilir ![]() Hafif unlanmış bir tezgahta hamurlar ayrı ayrı 1 mm kalınlığında açılır,herbir hamurun yarısına aralıklı olarak yumurtalı peynir karışımı konarak kapatılır ![]() Ben kalp kalıp ile hafif bastırıp, hamur ruleti ile kestim ve kenarlarına çatalın ucu ile bastırıp yapışmasını sağladım ![]() Elde edilen ravioliler unlanmış bir tepsiye dizilir ![]() Makarna tenceresine su kaynatılır içine tuz eklenip ravioliler aktarılarak istenilen kıvamda haşlanır ![]() Pişen ravioliler süzüldükten sonra tabağa aktarılır üzerine eritilmiş tereyağ -peynir ve fesleğen konarak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|