Kibbe Mabrume Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kibbe Mabrume Tarifimardin yemekleri - kibbe tarifi - yörsel yemekler Gerekli malzeme: 1 kg dövülmüş köftelik et 4 su bardağı ince bulgur 1 kg kıyma 1 5 paket margarin1 5 su bardağı tuzsuz şamfıstığı veya cevizTuz Karabiber Yapılışı Eti küçük parçalara bölüp bir kaba alın Bulguru ekleyip yoğurun![]() Kıymayı bir tavaya alıp margarinin yarısıyla kavurun Fıstığı, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın![]() Dövülmüş etle yoğurduğunuz bulguru alüminyum folyo üzerine dikdörtgen şeklinde yayın Kavurduğunuz içi dikdörtgenin uzun kenarına yerleştirin Kıymalı bulguru folyo yardımıyla rulo yapın![]() Kalan margarinin yarısıyla tepsiyi, yarısıyla ruloyu yağlayın 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|