Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acapsandalı

Acapsandalı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acapsandalı



Malzemeler

4 patlıcan

4 patates

3 domates

2 soğan

1 demet maydanoz

2 diş sarmısak

1 fincan zeytinyağı

1 çay kaşığı fesleğen

Tuz, karabiber
Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup iki cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın Acısının çıkması için bolca tuzlayıp 20 dakika bekletin Patatesleri kuşbaşı, soğanları yemeklik doğrayın Domatesleri soyup çekirdeklerini çıkarın ve kuşbaşı doğrayın Maydanozu ince ince doğrayın Sarmısağı iyice dövün

Soğanları zeytinyağında pembeleştirin Ardından patlıcanları ekleyip iki dakika kavurun Patates ve domatesleri ilave ettikten sonra iki su bardağı su ilave edin Tuz, sarmısak, fesleğen ve maydanozun büyük bir bölümünü katıp şöyle bir karıştırın Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısıp kapağı kapalı olarak, 25-30 dakika kadar yavaş yavaş pişirin Kalan maydanozu üzerine serpin ve sıcak olarak servis edin Aynı yemeği, su eklemeden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek daha ağır pişirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.