Ayvalı Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı HindiAyvalı Hindi Tarifi - Ayvalı Hindi Yapılışı - Ayvalı Hindi Nasıl Yapılır - Ayvalı Hindi Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı 4 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) 1 adet domates (küp doğranmış) 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 adet küçük ayva 2 su bardağı su (kaynar) Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar 4 dak soteleyin Etleri ilave edip karıştırarak 5 dak daha soteleyin Domates ve şekeri katıp bir kez karıştırın![]() Ayvaların kabuklarını soyun Bir tanesini bütün bırakıp, diğerini küçük kuşbaşı doğrayın![]() Ayvaları, su, tuz ve karabiberi etlere katıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dak pişirin![]() Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapın
|
|
|
|