![]() |
Akdeniz Soslu Tavuk Ve Patates Rostisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Soslu Tavuk Ve Patates RostisiMalzeme : - Tavuk İçin: - 4 adet tavuk kalça - 6 yemek kaşığı sıvı Sana - 3 adet domates - 1 adet kuru soğan - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 2 yemek kaşığı sirke - 10 adet siyah zeytin - 5 diş sarımsak - 1 tatlı kaşığı biberiye tuz ve karabiber - Patates Rostisi: - 4 adet haşlanmış patates - 2 yemek kaşığı sıvı Sana Hazırlanışı Tavuk etlerini ortadan kesip, ince ince dilimleyiniz ![]() Kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayınız ![]() Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız ![]() Siyah zeytinlerinin çekirdeklerini çıkarıp, doğrayınız ![]() Domateslerin kabuklarını soymadan sadece iç kısımlarını çıkarıp, küp küp doğrayınız ![]() Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı kızdırıp, tavuk etlerine renk verip, sote ediniz ![]() Biberiyeleri ekleyip, kavurunuz ![]() Ateşten alıp, sote ettiğimiz biberiyeli tavukları fırın kabına alınız ![]() Tavanın içine kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız ![]() Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Sarımsakları, şekeri ve sirkeyi ekleyip, 5 dakika kavurunuz ![]() Siyah zeytinleri ve domatesleri ilave edip, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız ![]() Sosu bir taşım kaynattıktan sonra biberiye ile sote ettiğiniz tavukların üzerine dökünüz ![]() Soslu tavuğu 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 20?25 dakika pişiriniz ![]() Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyiniz ![]() Tavada 2 yemek kaşığı Sıvı Sana kızdırıp, içine rende patatesleri koyunuz, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız ![]() Patatesleri kaşığın sırtı ile düzeltip, bir tarafını 5 dakika kadar kızartıp, bir tabağa ters çevirerek alınız ![]() Tavaya kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız ![]() Patateslerin diğer tarafını da 5 dakika kızartıp servis tabağına alınız ![]() Akdeniz soslu tavuk ile beraber sıcak olarak servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|