Amerikan Usülü Püreli Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Usülü Püreli Tavuktavuk nasıl pişirilir - püreli tavuk - hardallı tavuk - tavuk budu tarifi Malzemeler 4 adet tavuk budu 5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı dolusu un 1 tatlı kaşığı hardal 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1/2 tatlı kaşığı tuz Püre için; 6 adet orta boy patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Tarifi: Zeytinyağını orta boy bir çelik tencerede kızdırın Tavuk butlarını tencereye aktarıp 7-8 dakika, önlü arkalı hafifçe kızarıncaya kadar kızarttıktan sonra alın Aynı tencereye ince halkalar halinde doğranmış soğanları koyup orta ısılı ateşte, sararıncaya kadar, karıştırarak 4-5 dakika kavurun Üzerine unu da ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin 1 su bardağı sıcak su, hardal, karabiber ve tuzu da ilave edin Kaynamaya başlayınca, kızarmış butları aktarıp 15-20 dakika daha pişirin Diğer taraftan, patatesleri soyup dörde bölün Üzerlerini kapatacak kadar suyla haşlayın Süzüp tereyağı ve tuzu ekleyerek çatalla ezin![]() Maydanozu da ilave ederek kanştırın Patates püresini büyük boy bir servis tabağına yayıp üzerine soslu tavuğu yerleştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun![]() alıntı |
|
|
|