![]() |
Zeytinli Tavuk Oturtması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Tavuk OturtmasıMALZEMESİ: 1 adet tavuk 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 3 baş soğan 2 diş sarmisak 100 gr ![]() 6 adet tuzlu sardalye balığı Yeterince tuz, biber, nane YAPILIŞI: Önce tavuğu iyice temizleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı yağın içinde yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşti-riniz ![]() ![]() ![]() İnce kabuklu siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, yaptığınız ezmeyle birlikte tavukların içinde piştiği salçaya katınız ![]() ![]() ![]() Yemeğin salçası, bozadan az sulu kıvama gelip, etler yumuşayınca, tencereyi ateşten indirip, üzerine nane serperek sıcak sıcak ikram ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|