![]() |
Erikli Bademli Tavuk Göğsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Bademli Tavuk GöğsüErikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Yapılışı - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Malzemeleri MALZEMELER 1 büyük tabak Göğüs 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram kuruüzüm (sultani) 1 çorba kaşığı taze kekik 1 çorba kaşığı badem (ezilmiş) 4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem 8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek Yarım demet kıyılmış maydanoz 3 adet adaçayı yaprağı 12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz) 6 adet karanfil Tuz, karabiber YAPILIŞ TARİFİ Zeytinyağını tavada ısıtın ![]() ![]() sıcak tutun ![]() kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil, tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın ![]() ![]() Hafif ateşte 25 dakika kaynatın ![]() Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde kapaklı olarak kaynatın ![]() ![]() gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|