Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, erikli, göğsü, tavuk

Erikli Bademli Tavuk Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Bademli Tavuk Göğsü



Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Yapılışı - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Malzemeleri

MALZEMELER

1 büyük tabak Göğüs

2 çorba kaşığı zeytinyağı

100 gram kuruüzüm (sultani)

1 çorba kaşığı taze kekik

1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)

4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem

8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek

Yarım demet kıyılmış maydanoz

3 adet adaçayı yaprağı

12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)

6 adet karanfil

Tuz, karabiber


YAPILIŞ TARİFİ

Zeytinyağını tavada ısıtın Pilicin her iki tarafını kızartın Tavadan çıkarıp,

sıcak tutun Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm,

kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil,

tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin

Hafif ateşte 25 dakika kaynatın

Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde

kapaklı olarak kaynatın Etleri servis tabağına alın Üzerine sostan

gezdirin Kıyılmış badem serperek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.