Mısır Cipsi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Cipsi![]() İçindekiler * 2/3 su bardağı ılık su * 1+ 1/4 su bardağı mısır unu * 1/4 su bardağı un * 1/2 çay kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi * 1 yemek kaşığı domates salçası * mısır yağı (kızartmak için) * tuz Hazırlanışı 1 Mısır unu, un, su ve tuz karıştırılarak bir hamur elde edilir![]() 2 Hamur üç parçaya bölünür![]() 3 Bir parçaya zeytin ezmesi, diğerine domates salçası katılıp yoğurulur Gerekirse biraz daha mısır unu eklenir![]() 4 Hamurlar film ile kaplanıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir![]() 5 Dinlenen hamurlar altı parçaya kesilip, unlu tezgahta mümkün olduğunca ince açılır![]() 6 Kızgın mısır yağında 3-4 dakika kızartılır![]() 7 Yağdan çıkan cipsler kağıt havlu üzerine alınır Hemen sıcakken biraz daha tuz serpilir![]() ![]() |
|
|
|