Kürt Lokması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kürt LokmasıKürt Lokması Tarifi - Kürt Lokması Nasıl Yapılır - Kürt Lokması Malzemeleri Kürt Lokması 3 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 fiske tuz 1 çay kaşığı karbonat 1 avuç çekilmiş ceviz 1,5 su bardağı un Kızartma yağı Şerbet için: 2 su bardağı şeke 2 su bardağı su 1 adet limon Önce şerbet hazırlanır, soğumaya terk edilir Yoğurma kabına önce sıvı malzemeler konur, bir çatalla iyice karıştırılır Sonra un, tuz, karbonat ve ceviz katılır, biraz daha karıştırılır 15 dakika bekletilir Kızgın yağa kaşıkla dökerek kızartılır Sıcak lokmalar yayvan bir tencereye konur Üzerine şerbet dökülür Şerbeti çekince servise sunulur![]() |
|
Kürt Lokması |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kürt LokmasıKürt Lokması 3 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 fiske tuz 1 çay kaşığı karbonat 1 avuç çekilmiş ceviz 1,5 su bardağı un Kızartma yağı Şerbet için: 2 su bardağı şeke 2 su bardağı su 1 adet limon Önce şerbet hazırlanır, soğumaya terk edilir Yoğurma kabına önce sıvı malzemeler konur, bir çatalla iyice karıştırılır Sonra un, tuz, karbonat ve ceviz katılır, biraz daha karıştırılır 15 dakika bekletilir Kızgın yağa kaşıkla dökerek kızartılır Sıcak lokmalar yayvan bir tencereye konur Üzerine şerbet dökülür Şerbeti çekince servise sunulur
|
|
|
|