Ev Yapımı Fındık Ezmesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Fındık EzmesiMalzemeler: 2 bardak (200 gram) fındık 1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ ¼ tatlı kaşığı tuz 4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir ![]() Yapılışı: 1 ![]() Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın Soğumaya bırakın 2 ![]() Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın 3 ![]() Fırınlanmış fındıkları ve yağı robotun kıyıcı aparatına veya rondoya koyup düşük hızda uzun süre karıştırın Arada kabın kenarlarında biriken karışımı aşağıya sıyırın Fındıklar incelince, yüksek hızda 2-3 dakika daha krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin 4 ![]() Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın Cam kavanoza alıp kapağını kapatın Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz Not: Durunca yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın
|
|
|
|