Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, tavuk, terbiyeli

Terbiyeli Tavuk Kapama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tavuk Kapama



Tavuk Kapama Nasıl Yapılır - Terbiyeli Tavuk
Malzemeler


1 kg tavuk bonfile

2 adet havuç

2 adet patates

1 su bardağı konserve bezelye

1 adet kuru soğan

2 adet dolma biberi

4 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz


Terbiye için:

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı un

1 çay bardağı su


Yapılışı


Tencereye yağ konur, ısınınca iri doğranmış tavuk ve ince kıyılmış soğan atılır Tavuk beyazlaşmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış havuç ve biber eklenir


10 dakika sonra kuşbaşı doğranmış patates ve bezelye eklenir Tuz eklenir, kapak kapatılır 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir


Bu arada terbiye malzemesi karıştırılır Yemeğin üzerine akıtılır 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.