Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Portakal Soslu YerelmasıMalzemeler : • 500 gr yer elması• 2 adet portakal(suyu • 1 adet kuru soğan • 1 çay bardağı zeytin yağ • 1 adet havuç • 1 çaykaşığı toz şeker • 1,5 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı : Yerelmalarını soyarız Soyduktan sonra doğrarız Su içerisine koyarız Rengini kaybetmemesi için havuçlarıda soyup, doğrarız Yerelmalarının yanına koyarız![]() Soğanı dış kabuğunu soyduktan sonra sıçan dişi büyüklüğünde doğrarız Tencerede kızdırdığımız yağ ilave ederiz Üzerine havuç ve yerelmalarını ilave ederiz Portakallarımızın suyunu sıkıp, ilave ederiz![]() Şeker tuz ilaveedip 15 dk kısık ateşte pişmeye bırakırız![]() Afiyet Olsun |
|
|
|