Zeytinyağlı Havuç Borani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Havuç BoraniZeytinyağlı Havuç Borani Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Borani Yapılışı Malzemer: 6 adet orta boy havuç 6 diş sarımsak 1 çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1,5 su bardağı sıcak su Tuz Tarifi: Daire şeklinde doğranmış havuç ve kıyılmış sarımsak zeytinyağında kavrulur Yumuşamaya başlayınca yıkanmış pirinç, limon suyu sıcak su katılır Kapaklı olarak, orta ateşte yarım saat pişirilir En son şeker ve tuz konur, 5 dakika daha pişirilir Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur![]() alıntı |
|
|
|