Zeytinyağlı Taze Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Taze BarbunyaZeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Taze Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Barbunya Malzemeleri Malzemeler: 1 kg taze barbunya 2 adet kuru soğan 3 adet iri domates 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 3 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1- 1 kilo barbunyayı ayıklayın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek 15 dakika haşlayın Haşlanan barbunyanın suyunu süzerek ocaktan alın![]() 2- Soğanları ve 3 diş sarımsakları yemeklik doğrayın Tencereye yağı koyarak 2 dakika kadar soğan ve sarımsağı soteleyin Yemeklik doğradığınız domatesleri soğanlara ekleyin, tuz ve şekeri ekleyerek 1-2 kez karıştırın![]() 3- Son olarak barbunyayı ekleyin karıştırın, altı kısık ve kapağı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirin ![]() 4- Soğuk olarak servis yapın ![]() |
|
|
|