Tabule |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tabule![]() Malzemeler: 225 g ince bulgur 50 g maydanoz, doğranmış 8 taze soğan, doğranmış 4 yemek kaşığı limon suyu 2 büyük domates 40 g taze nane yaprağı 2-3 salatalık, soyulup küçük küçük doğranmış 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz ve karabiber Hazırlanması: 1-Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyun 20 dakika sonra bulguru bir eleğe alın Tüm suyunun akmasını sağlayın 2-Bulguru geniş bir kaseye alıp maydanozu, soğanı, limon suyunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ilave edin Eğer zamanınız varsa buzdolabında 1 saat bekletin 3-Bu arada domatesleri soyun Çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın Bulgurlu karışımınıza domatesleri, salatalıkları, naneyi, zeytinyağını, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın Marulla döşenmiş bir tabağın içinde servis yapın
|
|
|
|