Kıtır Ekmekli Yeşil Salata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıtır Ekmekli Yeşil SalataKıtır Ekmekli Yeşil Salata Tarifi - Kıtır Ekmekli Yeşil Salata Nasıl Yapılır - Kıtır Ekmekli Yeşil Salata Malzemeleri Malzeme Listesi 15-20 Yaprak Mevsim Yeşillikleri 5 Adet Domates (Şeri) 3 Dilim Ekmek 2 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri (Rendelenmiş) Sosu İçin 1 Çay Kaşığı Tuz 1/3 Kahve Fincanı Zeytinyağı (Sızma) 1 Kahve Fincanı Limon Suyu (Taze Sıkılmış) Kıtır Ekmekli Yeşil Salata Nasıl Yapılır? 1 Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın![]() 2 Bir kaba az miktarda zeytinyağı koyun, arzuya bağlı yağın içerisine sarımsak ezip koyun 3 Ekmekleri kaba alıp çok ıslanmayacak şekilde zeytinyağı ile yağlayın![]() 4 150 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin![]() 5 Yeşillik salatanın kullanacağınız kadar kısmını yıkayın ve yapraklarında su kalmayacak şekilde kurutun![]() 6 Besin değerlerinin kaybolmaması için yıkayıp suyunu süzdüğünüz yeşillikleri elinizle iri iri parçalayın![]() 7 Bütün yeşillikleri bir salata kasesine aktarın![]() 8 Yıkadığınız şeri domatesleri ortalarından kesipyeşilliklerin içerisine ekleyin![]() 9 Ayrı bir kap ya da bardağa sıktığınız limon ve zeytinyağını ekleyin![]() 10 Zeytinyağlı tuzu ekleyin iyice karıştırın![]() 11 Karışımı salatanın üzerine döküp en son iyice karıştırın![]() 12 Kızarttığınız ekmekleri salatanın içerisine ekleyin, parmesan rendeleyip üzerine serpin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|