![]() |
Alsas Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alsas SalatasıMalzeme: 2 adet patates 2 adet yumurta 150 gram aterina (gümüş balığı) 1 adet pancar turşusu 5 adet kornişon ("0" numara salatalık turşusu) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı kapari turşusu tuz Yapılışı: Patatesleri haşladıktan soyunuz ve püre haline getirip derince bir kaba alınız ![]() Gümüş balıklarını haşlayıp fileto çıkarınız ![]() Zeytinyağı, tuz, sirke ve beyaz şarabın yarısı ile patates püresine ilave edip karıştırınız ![]() ![]() Karışımı tabağa alınız ![]() ![]() ![]() Notlar: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|