Renkli Patates Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Patates Salatası![]() Malzemeler; *Patates (Haşlanmış ve çatalla ezilmiş ) *Mayonez *Tuz,karabiber, pulbiber *Zeytinyağı ve limon suyu *Arzuya bağlı olarak çok az miktarda hardal *Havuç (Rendelenmiş ve suyunu çekinceye kadar bir tavada pişirilmiş ) *Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ( oldukça ince biçimde kıyılmış) *Bir adet yumurta ( Haşlanmış ve rendelenmiş ) Hazırlanışı; 1 Öncelikle bu salatayı yerleştireceğiniz kalıbın ( kek kalıbı, fırın kalıbı, yuvarlak borcam veya güzel görüntü sağlayacak herhangi bir şekilde kalıp olabilir ) içini streç folyo ile güzelce kaplayın![]() 2 Haşlanmış ve ezilmiş patateslere tuz,karabiber, zeytinyağı, limon suyu katarak güzelce karıştırın ve bu karışımı üç parçaya ayırın![]() 3 Parçalardan ilkine önceden hazırladığınız havuç rendesini ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımı, salatayı yerleştireceğiniz steçlenmiş kalıba bastırarak yayın![]() 4 İkinci olarak ince doğradığınız yeşillikleri, patatesin diğer parçası ile karıştırıp, havuçlu karışımın üzerine yine bastırarak yayın![]() 5 Son parçayı da sade olarak, yeşillikli kısmın üstüne bastırarak yayın![]() 6 Salatayı buzdolabında yarım saat kadar bekletin ve çıkarın Servis tabağının üstüne ters çevirerek yerleştirin ve streçi dikkatlice çıkarın![]() 7 Çok az miktarda mayonezi, zeytinyağı ile gevşettikten sonra salatanızın üzerine yanlara akacak şekilde kaşıkla dökün![]() 8 Son olarak da haşlayıp, rendelediğiniz yumurtayı en üst kısma serpin Salatanız servise hazırdır![]() ( Salatayı buzdolabında çok bekletmemeye özen gösterin Çünkü soğuk patates salatası arzu edilen lezzeti vermez Oda sıcaklığında olması her zaman tercih edilmelidir )
|
|
|
|